NİZİP T TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU
Eğitim ve Öğretim Servisi

     Kurumumuzda yürütülen eğitimin amacı; hükümlülere doğru davranış, tutum ve alışkanlıklar kazandırma, ahlaki değerlerini arttırmak, normal hayata yakınlaştırmak, tahliye sonrası topluma uyumlarını kolaylaştırmak ve yarıda kalan eğitimlerini tamamlama fırsatı sağlamaktır.

    Ceza infaz Kurumumuz Eğitim Servisi 1 Öğretmen, 1 tanesi kütüphane görevlisi olarak görevlendirilen toplam 5 İnfaz ve Koruma Memurundan oluşmaktadır. Kurumumuzda Kütüphaneci kadrosu bulunmadığı için görevlendirilen 1 infaz ve koruma memuru kütüphane ile ilgili görevlendirilmiştir.     Tüm hükümlüler kurum kütüphanelerinde bulunan kitaplardan faydalanmaktadır.

    Kurumumuzda bulunan manevi rehberlik biriminde 2 vaiz ve 1 infaz ve koruma memuru olmak üzere toplamda 3 kişi görev yapmakta, Kurumumuzda bulunan tutuklu hükümlülere dini konularda konferanslar yapmakta, Kuruma gelen dini içerikli kitapları incelemekte, bireysel görüşmeler yapmakta, günlük hükümlü-tutuklu oda ziyaretleri gerçekleştirmekte, odalara Diyanet İşlerinden temin edilen Kuran-ı Kerim ve diğer dini yayınları ulaştırmaktadır